Słowo „shin“ w języku japońskim oznacza coś nowego, prawdziwego, uczciwego. Idealna nazwa dla innowacyjnej kolekcji noży marki Kyocera. Ostrza noży Shin Black zostały wykonane z cyrkonu Z212 o charakterystycznym czarnym kolorze . Innowacyjna technologia produkcji z mocno rozdrobnionego i prasowanego pod wysokim ciśnieniem cyrkonu, sprawia, że ostrza są wyjątkowo twarde i ostre – najostrzejsze w ofercie marki Kyocera. Nóż Szefa Santoku ma uniwersalne zastosowanie w kuchni. Jest niezastąpiony podczas siekania warzyw i owoców, filetowania ryb czy porcjowania mięsa. Pozwala dzielić produkty na idealnie równie porcje.
Dzięki** wyprofilowanej rączce z tworzywa sztucznego ABS,** która wspiera nadgarstek nóż stabilnie leży w dłoni, a krojenie nie wymaga dużego nakładu energii.
Długość ostrza: 16 cm .
Całkowita długość noża: 30 cm.
Kąt ostrza: 15o.
Grubość ostrza: 1,6 mm.
Nóż Shin Kyocera nadaje się do mycia w zmywarce , jednak chcąc chronić ostrze** zaleca się mycie ręcznie pod ciepłą, bieżącą wodą.
Dlaczego warto mieć ceramiczny nóż Kyocera?**
• Wykonanie z cyrkonu – drugiego najtwardszego materiału na świecie.
• Innowacyjna, japońska technologia produkcji.
• Ostrzenie ręczne w Japonii przez wykwalifikowanych mistrzów – większa dokładność, równe ostrze i bardziej precyzyjne cięcie.
• Lekka konstrukcja – wymaga mniejszego nakładu siły.
• Trwałość ostrza – rzadsza konieczność ostrzenia.
• Odporność na temp. do 2000 st. C.
• Ceramika nie koroduje, nie reaguje z kwasami organicznymi z żywności, nie absorbuje smaków i zapachów.
• Łatwość utrzymania w czystości – wystarczy opłukać pod bieżącą wodą. Noże z plastikowymi rączkami można myć w zmywarce.
• Unikatowy, wielokrotnie nagradzany design.
Aby zobaczyć więcej produktów, usuń filtr