Uniwersalny nóż łączący cechy noża Szefa i noża Santoku szybko stanie się ulubionym nożem każdego użytkownika.
Wyjątkowo twarde, ceramiczne ostrze Shin White o długości 16 cm zostało wykonane z cyrkonu (Z206).
Noże Kyocera są** ostrzone ręcznie w Japonii** i dokładnie sprawdzane podczas produkcji, co jest gwarancją ich wysokiej jakości.
Nożem Szefa Santoku możesz precyzyjnie pokroić mięso, plastrować wędliny, siekać warzywa i zioła. Doskonale nadaje się także do artystycznego krojenia i dekorowania.
Ostrza Shin White są wyjątkowo trwałe, wymagają rzadszego ostrzenia w stosunku do ostrzy tradycyjnych.
Ergonomiczna rękojeść wspiera nadgarstek, dzięki czemu krojenie wymaga znacznie mniejszego nakładu energii.
Można myć w zmywarce (na górnej półce, bez kontaktu z innymi przedmiotami), ale w celu najlepszej pielęgnacji ostrza zaleca się mycie ręczne.
Długość ostrza: 16 cm.
** Całkowita długość noża: 30 cm.**
Kąt ostrza: 15<sup>o</sup>.
**Grubość ostrza: 1,6 mm.
Dlaczego warto mieć ceramiczny nóż Kyocera?**
• Wykonanie z cyrkonu – drugiego najtwardszego materiału na świecie.
• Innowacyjna, japońska technologia produkcji.
• Ostrzenie ręczne w Japonii przez wykwalifikowanych mistrzów – większa dokładność, równe ostrze i bardziej precyzyjne cięcie.
• Lekka konstrukcja – wymaga mniejszego nakładu siły.
• Trwałość ostrza – rzadsza konieczność ostrzenia.
• Odporność na temp. do 2000 st. C.
• Ceramika nie koroduje, nie reaguje z kwasami organicznymi z żywności, nie absorbuje smaków i zapachów.
• Łatwość utrzymania w czystości – wystarczy opłukać pod bieżącą wodą. Noże z plastikowymi rączkami można myć w zmywarce.
• Unikatowy, wielokrotnie nagradzany design.
Aby zobaczyć więcej produktów, usuń filtr