</P> <P>Noże japońskiej marki MIYAB I inspirowane są samurajskimi mieczami i wiekową tradycją japońską. Produkowane są w mieście Seki, gdzie kilkusetletnie zasady sztuki kowalskiej stykają się z ultranowoczesną technologią niemieckiego właściciela marki, czyli światowego producenta sztućców ZWILLING JA Henckels. Najwyższa ostrość, przepiękny design oraz idealne dopasowanie sprawiają, że noże MIYABI stanowią prawdziwą ozdobę kuchni a zarazem są obiektem pożądania profesjonalnych kucharzy. Z wyjątkową estetyką idzie także specjalistyczna technologia i nowoczesne materiały, jak stal proszkowa Microcabridge. Taka kombinacja sprawia, że noże MIYABI to arcydzieła sztuki kowalskiej o najwyższej jakości.
Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 6000MCT to idealne połączenie funkcjonalności oraz estetyki. Posiada ostrze o długości** ** 9 lub 13 cm i wyjątkowy wygląd rękojeści.
Ostrze wykonane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 2 warstwach stali, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR<SUP>®</SUP>), co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella , szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza.
Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu wspaniały tradycyjny japoński wygląd . Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke . Małe wgniecenia na ostrzu natomiast gwarantują, że jedzenie do niego nie przylega.
Rękojeść z ciemnobrązowego drewna kokobolo o ergonomicznym kształcie zapewnia stabilny chwyt, wyjątkowy komfort pracy i cięcie bez uczucia zmęczenia . Estetyczne odczucia wzbogaca piękny sztyft mozaikowy.
Miyabi Shotoh 6000MCT to wyrafinowane rozwiązanie, które przekształci Twój czas w kuchni w wyjątkowe doświadczenie.
CECHY SZCZEGÓLNE