Termometr z sondą jest niezwykle ważnym przyrządem pomiarowym przy przygotowywaniu różnego rodzaju mięs, pieczywa lub ciast, aby móc sprawdzić czy potrawy są dobrze upieczone również w środku. Stosowanie urządzenia jest bardzo proste: wystarczy tylko wkłuć sondę do mięsa i już możemy sprawdzić jego temperaturę. Termometr posiada alarm, który sygnalizuje przy odpowiedniej temperaturze lub upływie określonego czasu. W urządzeniu można ustawić rodzaj mięsa i jednostkę pomiaru (Celsius/Fahrenheit). Rodzaje mięsa: wołowina, jagnięcina, cielęcina, hamburger, wieprzowina, indyk, kurczak i ryba. Można też ustawić stopień upieczenia potrawy mięsnej: rare, medium-rare, medium, medium well oraz well done. Praktyczne podświetlenie wyświetlacza pomaga w ustawieniu termometra.
Cechy produktu:
Do zasilania potrzebne są 4 baterie AAA, które nie są w zestawie.