42,00 zł
Chcesz zafundować sobie jeszcze lepszy smak grillowanych specjałów? Masz grill gazowy i brakuje Ci dymnego aromatu typowego dla grillowania na węglu drzewnym? A może chcesz zaskoczyć swoich gości ** wyjątkowym smakiem** ? To małe, niepozorne „metalowe pudełko z otworami” przeniesie Cię na wyższy poziom grillowania, wprost wśród ** mistrzów grillowania** .
Jakie korzyści daje grillowanie w pudełku wędzarniczym G21?
Pomysłowo zaprojektowane pudełko ze stali nierdzewnej z pokrywką, które zamyka się po napełnieniu zrębkami lub trocinami, wiórami i wkładane między palniki grilla gazowego lub grilla na węgiel drzewny lub grilla elektrycznego.
Po zamknięciu pokrywy i rozgrzaniu grilla, namoczone zrębki zaczynają uwalniać dym , który wypełnia przestrzeń grilla i nadaje grillowanemu mięsu, rybom lub innym specjałom niepowtarzalny ** aromat wędzenia</ strong>. Pudełko wędzarnicze G21 doskonale nadaje się również do wędzenia serów, owoców i warzyw** na grillu.
Narzędzia do grillowania – skrzynka wędzarnicza G21
Pudełko wędzarnicze G21 ** z pokrywką** jest mocne i trwałe nawet w wysokich temperaturach wewnątrz grilla. Zostało wyprodukowane ze ** stali nierdzewnej** i wykonano w nim otwory w dolnej ścianie i pokrywie. Dzięki tym wywietrznikom, dym wydostaje się z pudełka i wypełnia wnętrze grilla.
Pudełko wędzarnicze G21 jest ** kompaktowe** , wymiary 23 × 9 cm i 4 cm wysokości, dzięki czemu można je łatwo umieścić między palnikami gazowymi, na grillu na węgiel drzewny lub grillu elektrycznym.
Trzymaj pokrywę grilla zamkniętą przez cały czas grillowania z pojemnikiem do wędzenia, aby dym mógł krążyć wewnątrz.
Wskazówki dotyczące maksymalnego wykorzystania pudełka wędzarniczego G21
Moczyć czy nie moczyć? Przed użyciem zalecamy ** zwilżenie zrębków lub trocin, aby zapobiec dymieniu** i nie przypalaniu się. Po namoczeniu zrębków należy dokładnie wycisnąć płyn, aby zbyt mokre zrębki po prostu nie parowały zamiast się tlić.
Jak wypełnić pudełko?
Wybierając zrębki, wióry lub trociny do pudełka wędzarniczego G21, masz dużo miejsca na ** eksperymentowanie i odkrywanie** . Wypróbuj różne rodzaje drewna, ** gama smaków jest niesamowita** . Zrębki lub wióry z orzecha włoskiego pasują do wołowiny i wieprzowiny. Dym z wiórów orzecha włoskiego jest mocny i bardzo aromatyczny.
Jabłoń jest idealna do wieprzowiny i drobiu, jej dymny aromat jest delikatny i słodki.
Drewno wiśniowe jest świetne i wszechstronne, odpowiednie do wieprzowiny, wołowiny, drobiu i dziczyzny. Słodki i delikatny smak, który dobrze komponuje się z innymi drewnami.
Wiórki lub trociny olchowe są idealne do ryb i drobiu. Ich dym jest delikatny i nadaje mięsu słodki aromat.
Główne zalety pudełka wędzarniczego G21
Specyfikacja <ul class=„para“>- Materiał: stal nierdzewna