262,00 zł
Grillowanie na żeliwnej płycie nada określeniu „idealny przysmak” nowy wymiar. Czy jesteś dumnym posiadaczem grilla gazowego G21 Argentina BBQ? Ślini Ci się ślinka na myśl o grillowanym steku, serze, pstrągu, jajkach, kiełbaskach, bakłażanie, papryce i innych przysmakach z letniej kuchni? W takim razie pamiętaj o pielęgnacji płyta żeliwna do grillowania G21 . Uwierz mi, nigdy nie jadłeś tak soczystego steku.
Dlaczego żeliwo?
Żeliwo to jeden z najtrwalszych materiałów używanych do grillowania. Jest wysoce odporny na wysokie temperatury i zarysowania. Płyta żeliwna jest gładka i można jej używać przede wszystkim do grillowania siekanych warzyw, jajek i sera, ale także do grillowania steków, większych kawałków warzyw i ryb.
Warzywa smaczne i zdrowe
Chcesz poczęstować się mieszanką warzyw przygotowaną na grillu gazowym? Warzywa można grillować na grillu, ale trzeba je pokroić na duże kawałki, żeby nie wpadły do ??ognia. Dodatkowo grillowane w ten sposób warzywa można łatwo przypalić i zamiast soczystych, zdrowych przysmaków podać gościom suszone wafle. Żeliwna płyta grillowa to świetne rozwiązanie. Grilluj warzywa na dużych kawałkach i pokrój na małe kawałki w mieszance. Upewnij się, że Ty i Twoi znajomi będziecie długo rozmawiać o soczystej mieszance grillowanych warzyw.
Co powiesz na porządny kawałek mięsa?
Warto wspomnieć również o steku grillowanym na grillu, jednak podczas jego przygotowywania większość soku z niego kapie, a mięso pozostanie nieco twardsze. Nie spotka Cię to podczas grillowania na talerzu! Podczas grillowania steków na żeliwnym talerzu większość soków pozostaje w mięsie. Dzięki temu uzyskasz złotą skórkę na powierzchni, ale wewnątrz mięso będzie miękkie i soczyste.
Czy zaopatrzyłeś się już w mięso i posiekane warzywa? Przygotuj więc grilla, roztop żeliwny talerz, ostudź napój, zaproś znajomych i ciesz się relaksującą kolacją na świeżym powietrzu.
Specyfikacje <ul class=„para“>- Materiał: żeliwo