Każdy dobry kucharz wie, że nie można obejść się bez dobrej ** deski do serwowania i krojenia** . Chociaż istnieją plastikowe, szklane lub ceramiczne deski do krojenia i serwowania, najlepszym materiałem na naprawdę dobrą deskę do krojenia jest drewno.
Drewniana deska do krojenia – najlepszy wybór do krojenia, siekania, tłuczenia i serwowania
Wspomniane już szklane lub plastikowe deski do krojenia i serwowania są łatwiejsze w utrzymaniu czystości, ale do krojenia i serwowania nadal najlepsza jest deska drewniana. Krojenie mięsa lub krojenie warzyw i twardych składników na drewnianej desce jest przyjemne , drewno nie tępi ich ostrzy. Deska do krojenia jest również bardziej praktyczna podczas tłuczenia mięsa młotkiem.
</p> <p> Na desce ** G21** możesz również serwować jedzenie prosto z patelni, garnka lub grilla. ** Deska do serwowania G21** nadaje się do serwowania steków, wędzonych żeberek lub grillowanych steków. Kiedy do specjałów na desce G21 dodasz ogórki i kozi ser, ucieszysz oczy i żołądek.
Deska bukowa to pewny zakup
Deski drewniane są wykonywane z różnych gatunków drewna, do produkcji deski G21 użyliśmy drewna bukowego , ze względu na jego świetne właściwości. W przeciwieństwie do drewna dębowego, drewno bukowe nie posiada goryczy, która mogłaby przenosić się na żywność, ani nie brudzi i odbarwia się tak łatwo, jak np. jesion czy lipa. Deska bukowa jest obojętna smakowo , twarda i trwała oraz odpowiednio gęsta.
Rowek na obwodzie płyty G21
** Deska do serwowania i krojenia G21** ma praktyczny rowek na obwodzie, który zapobiega wyciekaniu soku z jedzenia lub pokrojonych w plasterki składników. Dzięki klinowi, nie zabrudzisz szafek kuchennych podczas przygotowywania.
</p>
Jak dbać o drewniane deski do krojenia? <p> Aby zachować drewnianą
deskę, jak najdłużej, nie myj jej w zmywarce ani nie myj detergentami. Przy
odpowiedniej pielęgnacji będziesz mieć drewnianą deskę w idealnym stanie,
nawet bez użycia chemii. Wystarczy opłukać deskę i pozostawić do
wyschnięcia po każdym użyciu, deskę można też umyć sokiem z cytryny lub
octem. Od czasu do czasu warto posmarować drewnianą deskę olejem roślinnym
lub mineralnym, aby drewno nie wyschło.
WSKAZÓWKA: Możesz namoczyć drewnianą deskę przed pokrojeniem krwawego mięsa. Krew i sok z mięsa nie wsiąkają tak łatwo w drewno.
Główne zalety
Specyfikacja
<ul class = „para“>- Materiał: drewno bukowe
Aby zobaczyć więcej produktów, usuń filtr