244,00 zł
Każdy dobry kucharz wie, że odpowiednio pokrojone mięso to podstawa przygotowania posiłku. Do krojenia mięsa potrzebne są dwa narzędzia, których jakość naprawdę ma znaczenie. Ostry nóż lub tasak i drewniana deska do krojenia .
Deska G21 – najlepszy wybór do krojenia
Krojenie mięsa lub warzyw i twardych składników na ** desce z litego drewna** jest delikatne dla noży i tasaków do mięsa, a drewno nie tępi ich ostrzy. Możesz również użyć deski do porcjowania czy tłuczenia mięsa, gdy uderzasz w mięso młotkiem. O jakości deski do rozbioru mięsa 40 × 30 cm, świadczy również jego ** grubość 6 cm** .
</p> Deski bukowe to pewny zakup <p>Drewniane deski do krojenia są wykonane z różnych rodzajów drewna, do produkcji naszej deski ** G21** użyliśmy **drewna bukowego</strong,> ze względu na jego wspaniałe właściwości.
W przeciwieństwie do dębu, drewno bukowe nie posiada goryczy, którą można przenieść na żywność, ani nie brudzi i odbarwia tak łatwo, jak np. drewno jesionowe czy lipowe. Drewno bukowe do krojenia jest obojętne w smaku** , twarde i trwałe oraz odpowiednio gęste.
</p> Jak dbać o deski drewniane <p>Aby deska do krojenia służyła jak najdłużej, nie myj jej w zmywarce ani nie używaj detergentów. Przy odpowiedniej pielęgnacji utrzymasz deskę do krojenia mięsa w idealnym stanie, nawet bez użycia środków chemicznych. Wystarczy opłukać ją po każdym użyciu i pozostawić do wyschnięcia, można również wyczyścić deskę do krojenia sokiem z cytryny lub octem. Warto od czasu do czasu posmarować deskę drewnianą olejem roślinnym lub mineralnym, aby drewno nie wyschło.
Główne zalety
Specyfikacja
<ul class = „para“>- Materiał: drewno bukowe