ze stali w kuchni? Tak, to świetny wybór. Stal damasceńska ma zarówno wyższą twardość, jak i odporność na zużycie, a dzięki rzadkiemu i wyjątkowemu rysowaniu stali otrzymujesz unikalne połączenie piękna i luksusu z doskonałymi właściwościami cięcia.
Wysokiej jakości nóż G21 Gourmet Damascus Santoku o długości 17 cm wykonany z japońskiej stali damasceńskiej tnie i porcjuje z łatwością. To sprawia przyjemność codziennego gotowania, co docenia każdy dobry kucharz.
Ostrze G21 Gourmet Damascus jest wykonane z wysokiej jakości 67-warstwowej japońskiej stali damasceńskiej VG-10, która jest bardzo trwała, ma wysoką stabilność i niewiarygodnie długą żywotność. Laminowana stal damasceńska była również używana do produkcji broni lub mieczy ze względu na jej wysoką twardość. Stal damasceńska składa się z dwóch lub więcej różnych stali, które są połączone w jedną całość. Rezultatem jest odporny na zużycie i twardy materiał. Dzięki zastosowanemu materiałowi ostrze G21 Gourmet Damaszek jest ostre, trwałe, mocne i przy odpowiedniej pielęgnacji będzie Ci służyć przez dziesięciolecia.
Noże kuchenne G21 z ostrzem ze stali adamaszku wykonane są w technologii metalurgii proszków, w której metal podstawowy (w tym przypadku stal VG-10) jest nakładany warstwami, które są stopniowo spiekane razem. Różny skład tych warstw powoduje różne zabarwienie.
Rękojeść wykonana jest z bardzo mocnego i trwałego laminatu o nazwie Micarta. Micartu to płótno lub szkło z żywicą termoutwardzalną. Rezultatem jest solidny, mocny uchwyt, który nie psuje się z czasem. Gładkie, proste, czyste linie tego noża zdobią każdą kuchnię.
Dane techniczne:
Zawartość opakowania: