Nóż do steków ZWILLING® posiada solidną, a równocześnie zgrabną klingę. Kształt noża jest zaprojektowany idealnie do porcjowania soczystych steków. Ostre brzegi noża z łatwością przenikają przez mięso. Warty uwagi jest również organiczny design noża zaprojektowany przez projektantów ze studia Matteo Thun. Noże te są nie tylko designerskim osiągnięciem, zachwycą Państwa również swoją wyjątkową wytrzymałością. Solidnie wykonana klinga, rękojeść z wytrzymałego plastiku ABS będą Państwu służyć przez długie lata. Bezpiecznie ukształtowana rękojeść zapewni, że nawet podczas krojenia twardszych kawałków mięsa dłoń zostanie dokładnie tam, gdzie powinna. Rękojeść z trzema nitami jest tradycyjnie stosowana we wszystkich zachodnich nożach, jednak designerom udało się okrasić tradycję odrobiną nowoczesnego stylu, dzięki czemu noże stały się doskonale ponadczasowe.
</p>
<p>Ostrzenie noży ZWILLING
Każdy nóż należy od czasu do czasu naostrzyć. Do ostrzenia noży z serii ZWILLING® Pure polecamy stalkę z warstwą karbidu wolframu 23 cm TWIN® 1731, można użyć również stalek i ostrzałek ZWILLING. Oferujemy również oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta – zapewnimy wysyłkę noża do firmy ZWILLING J. A. Henckels w Niemczech.
Aby zobaczyć więcej produktów, usuń filtr