Eleganckie, czarno-białe ceramiczne patelnie z serii ZWILLING® Carrara Plus są wynikiem współpracy włoskich projektantów ze Studia Matteo Thun & Antonio Rodriguez i znanej niemieckiej marki ZWILLING J. A. Henckels. Naczynia przeznaczone są do zdrowego smażenia kruchych składników , takich jak ryby, jajka lub warzywa. Odpowiednie na wszystkie źródła ciepła, łącznie z indukcją, oraz do zapiekania w piekarniku do temperatury 180°C.
</p> <p>Patelnia ZWILLING® Carrara Plus została wyposażona w ergonomiczną rękojeść z tworzywa sztucznego z otworem do zawieszenia i nierdzewnym elementem z logiem marki. Wytrzymała rękojeść gwarantuje bardzo wygodny chwyt. Rdzeń wykonany z masywnego stopu aluminium rozprowadza ciepło równomiernie aż do krawędzi patelni, dzięki czemu jej zawartość jest ogrzewana równomiernie. Wykorzystana powierzchnia ceramiczna Ceraforce® Ultra jest nieprzywierająca, świetnie sprawdza się podczas smażenia z małą ilością tłuszczu . Co więcej, jest odporna na zarysowania . Jej niezwykłe właściwości nieprzywierające sprawią, że w czasie czyszczenia patelni, resztki jedzenia bez trudu oderwą się od powierzchni.