Specjalna edycja noży Elements „Joy” to kolorowy akcent w kuchni. Mniejszy rozmiar każdego z noży i atrakcyjny design spodobają się głównie paniom.
Stojak z wyjmowaną wkładką z włosia to najlepszy i najbezpieczniejszy sposób przechowywania noży kuchennych wysokiej jakości. Dzięki temu wszystkie noże są zawsze pod ręką, a jednocześnie zapewniona jest ochrona ostrzy. Wkładkę z włosia można myć w zmywarce.
Uniwersalny nóż Elements 9,5 cm do krojenia surowych warzyw, twardych owoców, wędlin i kiełbas.
Nóż uniwersalny Elements 15 cm z ząbkowanym ostrzem nadaje się do krojenia owoców, warzyw, mięsa i pieczywa.
Grzbiet i ostrze noża kucharskiego Elements 13 cm są lekko zagięte, a czubek zwężony, dzięki czemu ma on naprawdę wszechstronne zastosowanie. Nóż kucharski ma szerokie, grube ostrze do krojenia mięsa, ryb i warzyw. Nadaje się również do szatkowania i siekania ziół, warzyw lub orzechów. Czubek noża nie traci kontaktu z deską do krojenia, a ostrze porusza się w górę i w dół. Jedna strona noża kucharskiego jest szersza i służy do równomiernego filetowania ryb.
Seria noży WMF Elements to prosty design i jakość WMF. Ostrza wykonane ze specjalnej stali nożowej są bardzo ostre i wytrzymałe. Rękojeść z wysokiej jakości plastiku świetnie leży w dłoni.