Rondel żeliwny, okrągły to niezastąpiony, ponadczasowy pomocnik przy duszeniu, pieczeniu i gotowaniu potraw jednogarnkowych. Gotowanie potraw w emaliowanym rondlu żeliwnym STAUB czyli “COCOTTE” jest niesamowicie łatwe.
Rondel Staub należy do niezbędnego wyposażenia kuchni, każdy powinien go mieć.
Rondel stanowi łącze kuchenki z Twoim stołem, ponieważ dania można podawać wprost w nim. Przygotowane dania utrzymują temperaturę i będą się one świetnie prezentowały na stole.
Emaliowana powierzchnia wewnętrzna jest matowo czarna i sprawia, że każda przygotowana potrawa ma subtelny i delikatny smak. Zamknięty obieg pary oraz maleńkie wypustki na wewnętrznej stronie pokrywki stwarzają idealne warunki do powolnego gotowania i duszenia.
Słynni szefowie kuchni uwielbiają naczynia żeliwne Staub z powodu ich wyjątkowych właściwości: długiego utrzymywania temperatury, podkreślania smaku potraw oraz praktycznej niezniszczalności.
Rondel okrągły, grafitowo-szary ⌀ 26 cm Staub – krótki opis: