Garnek do pasteryzacji można wykorzystać nie tylko
do zaprawiania słoików, sterylizacji owoców i
warzyw, ale również do przygotowywania gorących
napojów (gorące wino, poncz, herbata itp.).
Ugotowany napój można bezpośrednio nalewać do
butelek czy słoików za pomocą kraniku. Garnek służy
również do ogrzewania zup, sosów czy blanszowania
owoców i warzyw.
Praktyczna wewnętrzna powierzchnia emaliowana nie
wpływa na smak żywności, jest łatwa w utrzymaniu.
Pojemność garnka to 14 słoików o pojemności 1 l.
Ruszt posiada średnicę 31,1 cm.
Dwa tryby zaprawiania:
·
za pomocą minutnika 20–120 min
·
funkcja stałej, nieprzerwanej pracy
urządzenia
Parametry techniczne i specyfikacja:
·
odizolowany termicznie uchwyt
·
ukryty element grzejny – równe dno
·
płynnie regulowany termostat 30 – 100°C
·
automatyczna regulacja temperatury
·
sygnalizacja dźwiękowa przy osiągnięciu
ustawionej temperatury
·
podwójne zabezpieczenie:
§ ochrona
przed przegrzaniem
§ ochrona
przed przegrzaniem podczas pracy bez zawartości
garnka