Producent | Peugeot |
Rodzaj produktu | Młynek |
Seria | Peugeot ZANZIBAR |
K překladu | CZ AUTO-PRO |
Margin | A |
Biały pieprz Sikara z Madagaskaru Pochodzenie i historia Uprawa zielonego pieprzu jest bardziej typowa dla Madagaskaru. Przy uprawie pieprzu białego, aby uzyskać duże ziarna pieprzu, należy pozwolić mu dojrzeć. Gérard Vives stworzył system zbierania w różnych miejscach najlepszych ziaren, które są następnie moczone w słodkiej wodzie, myte, suszone na słońcu i wreszcie starannie sortowane. W wyniku tego procesu powstaje rzadki i wyjątkowy biały pieprz. Porady i zastosowanie w gastronomii Nadaje się do małży, ostryg, białego mięsa, drobiu, białych ryb, wieprzowiny i cielęciny oraz białych sosów. Doskonały dodatek smakowy do makaronów, ryżu, warzyw gotowanych na parze, warzyw z grilla, kabaczków, dyni, grzybów, szparagów, fasoli szkarłatnej lub zwykłej, pomidorów i sałatek. Polecamy również stosowanie go do deserów z dodatkiem pomarańczy i gruszek. O smaku Biały pieprz sikara ma bardzo świeży, roślinny aromat i kwiatowy smak, z dominującą nutą mentolu, a także nuty anyżu, cytryny i eukaliptusa Mielenie pieprzu Mielenie służy przede wszystkim do wydobycia pełnego smaku pieprzu. Cząsteczki aromatyczne znajdują się w rdzeniu ziarna pieprzu, a ostry smak głównie na zewnątrz. Dlatego, aby uzyskać ostrzejszy smak, należy użyć drobnego mielenia, a aby uzyskać maksymalny smak, należy wybrać grubsze mielenie, które doskonale uwolni esencję ziarna. Pieprz musi być zmielony dopiero w ostatniej chwili! Mocne chwile są ulotne… Jeśli chcesz cieszyć się pieprzem w najlepszym wydaniu, nie gotuj go razem z potrawą przez długi czas, straci swoją moc.
Aby zobaczyć więcej produktów, usuń filtr