Naczynia kuchenne serii Positano to połączenie niezwykłej trwałości i niebanalnego wyglądu. Charakteryzują się trójwarstwowa, odporną na ścieranie i uszkodzenia powłoką Keravis oraz dnem wykonanym z aluminium i stali nierdzewnej. Podwójne, wzmocnione dno sprawia, że patelnie Positano idealnie nadają się do stosowania na kuchence indukcyjnej . Możemy ich używać również we wszystkich innych rodzajach kuchni – ceramicznych, gazowych, elektrycznych czy halogenowych. Elegancja, prostota i solidność – oto cechy, które w sobie łączy linia patelni Positano .
</P> POWIERZCHNIA PATELNI INDUKCYJNEJ <P>Powierzchnia patelni linii Positano składa się z trzech warstw, z czego wierzchnia wzmacniana jest cząsteczkami ceramicznymi. Powłoka ta należy do kategorii non-stick – oznacza to, że potrawy nie przywierają do niej nawet, jeśli są smażone bez tłuszczu.
Powłoka non-stick Keravis charakteryzuje się:
DNO PATELNI
Dno patelni jest wykonane z wysokiej jakości aluminium oraz stali nierdzewnej. Dzięki temu naczynia Positano znakomicie nadają się do stosowania w kuchenkach indukcyjnych (oraz wszystkich innych). Dwuwarstwowość dna zapewnia doskonałą dystrybucję ciepła, a jego grubość pozwala zmagazynować temperaturę w naczyniu.
<TABLE border=„0“> <TBODY> <TR> <TD>Średnica patelni</TD> <TD>24 cm</TD> </TR> <TR> <TD>Grubość dna</TD> <TD>4.5 mm</TD> </TR> </TBODY> </TABLE> UCHWYT
MATERIAŁ
Patelnia wykonana z wielowarstwowego, kutego aluminium wysokiej jakości. Dno wzmacniane stalą nierdzewną. Powłoka wzbogacona cząstkami ceramicznymi.
WYMIARY PATELNI INDUKCYJNEJ
Produkt dostępny w rozmiarze 24 cm.