Każdy łasuch sięga po delikatną białą pokusę w postaci orzeszka- ciasteczka wypełnionego karmelem lub kremem maślanym. Nie trzeba iść do cukierni, można zrobić je w domu, być może z domowych jajek. Poręczna foremka/szablon do ciasteczek ułatwia przygotowanie równej wielkości spodów z białek i cukru; niektórzy dodają pastę cukrową, orzechy lub kokos. Wystarczy rozprowadzić masę na szablonie na papierze do pieczenia na blasze do pieczenia, zetrzeć nadmiar szpatułką, odwrócić szablon i pozostawić do upieczenia, a raczej wysuszenia w piekarniku. Na zwykłej wielkości blasze do pieczenia stworzysz 40 niesamowitych orzechów, które są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Dobrze wysuszone ciasteczka pozostaną suche przez kilka tygodni i są bezglutenowe. Wymiary: forma 18 × 30 × 0,4 cm, jeden orzeszek 4,5 × 3 cm.
Aby zobaczyć więcej produktów, usuń filtr