149,00 zł
Naczynia emaliowane znowu powracają do mody.
Wysokiej jakości dwustronne naczynie do pieczenia z
brązową emaliowaną powierzchnią, które było
ulubionym naczyniem naszych babć. Stalowy korpus
pokryty jest emalią, przypominającą stopione szkło,
tworząc trwałą, całkowicie nietoksyczną
powierzchnię.
Soczyste pieczone mięsa, farsze, pierogi itp.
piecze się z założoną pokrywą, a po jej zdjęciu
tworzy się piękna skórka. Klasyczne, bajkowe
bułeczki drożdżowe i inne smakołyki można piec
oddzielnie w obu częściach, dzięki czemu pokrywa
będzie służyć jako oddzielna forma do pieczenia z
powierzchnią do pieczenia o wymiarach 34,5 × 23 × 7
cm. Doskonale pasuje do obręczy dolnej formy.
Całkowite wymiary obu części z uchwytami wynoszą 39
x 23 × 13 cm.
Zalety emaliowanych blach do pieczenia:
· trwała emaliowana powierzchnia
o nowoczesnym wyglądzie
· solidne uchwyty ułatwiające
przenoszenie, zalecamy używanie rękawic kuchennych
· blacha dobrze przewodzi ciepło
· nadaje się do piekarników
elektrycznych, na gorące powietrze i gazowych
· łatwe w utrzymaniu – wystarczy
myć jak zwykle lub w zmywarce do naczyń