Ostrzałka MIYABI z ceramicznymi tarczami umożliwi łatwe i efektywne naostrzenie Państwa noży.** Dzięki specjalnie ustawionemu kątowi mogą być Państwo pewni, że nóż jest ostrzony w idealnej pozycji. Ostrzenie przebiega w dwóch etapach. W celu uzyskania doskonałej ostrości nóż należy przeciągać między tarczami z diamentową powierzchnią. Następnie kilkakrotnie przeciągając nóż między ceramicznymi tarczami, wygładzą Państwo powierzchnie ostrza i ukończą proces ostrzenia. W ten prosty i efektywny sposób Państwa noże osiągną ekstremalną ostrość. Teraz z łatwością poradzą sobie z każdym mięsem oraz innymi rodzajami żywności.
Używanie ostrzałki jest bardzo łatwe i bezpieczne . Silikonowe podkładki zapewnią stabilność i zapobiegną ślizganiu ostrzałki po powierzchni. Ergonomiczna rękojeść jest wykonana z łatwego w utrzymaniu plastiku i pasuje zarówno do prawej jak i lewej ręki. Chociaż jest ona przeznaczona głównie do ostrzenia noży MIYABI, można jej używać do ostrzenia wszystkich noży ze stali nierdzewnej.