Talerz New Norm Talerz świetnie nadaje się do serwowania podtraw podczas śniadania, obiadu, kolacji. Może również posłużyć do podawania ciasta, owoców, czy sałatek. Można go myć w zmywarce oraz używać mikrofalówce. Talerz jest częścią kompletu New Norm. Talerz New Norm występuje w kilku opcjach rozmiarowych, o średnicach: 13,5 cm, 17,5 cm, 19 cm, 21,5 cm, 23 cm, 27 cm oraz 28,5 cm. Kolekcja New Norm stworzona przez architektów pracowni Norm Architects zaprojektowana była pierwotnie dla restauracji Höst zlokalizowanej w centrum Kopenhagi, odwiedzanej przez wykwintną klientelę oraz zagranicznych turystów. Kolekcja zachowana jest w skandynawskim duchu, odznacza się minimalizmem form, stonowaną kolorystyką oraz zastosowanymi szlachetnymi materiałami. Wszystko po prostu pasuje do siebie tworząc kompleksową i inspirującą zastawę stołową. Wszystkie produkty New Norm są wytwarzane z izostatycznej technologii prasowej, aby poprawić ich wytrzymałość. Produkcja odbywa się w europejskiej fabryce, specjalizującej się w uzyskiwaniu wysokiej jakości porcelany dla restauracji i hoteli. Naczynia zyskują wyjątkową trwałość. Wszystkie projekty są koloru szyby i wypalane dwa razy w 1400 stopni dla maksymalnej trwałości. Specjalistyczny obróbka zapewnia niepowtarzalny wygląd gwarantujący, że nie ma dwóch takich samych talerzy, misek, czy kubków. Około 100 osób jest zaangażowanych w proces produkcji, kontroli jakości i dbałości o każdy szczegół zastawy New Norm. Kolekcja New Norm składa się z talerzy, misek, kubków, karafek oraz sztućców. Wymiary: Ø: 19 cm Kolor: biały Materiał: porcelana Producent: MENU Projekt: Norm Architects Norm Architects to kolektyw twórców powstały w 2008 roku. Przestrzenią pracy postanowili uczynić miasto, a za cel obrali sobie próbę podniesienia komfortu życia w nim. To multidyscyplinarne duńskie studio założone przez architektów Kaspera Rønna i Jonasa Bjerre-Poulsena skupia się stricte na architekturze mieszkaniowej, przestrzeniach komercyjnych i projektowaniu przedmiotów. Kasper Rønn i Jonas Bjerre-Poulsen obecnie pracują jako projektanci i doradcy w MENU. W swoich pracach dążą do ponadczasowości, cenią sobie skromność i prostotę.