Dzięki klasycznej miedzianej misie do dżemów Mauviel , bardzo cenionej we francuskiej kuchni, łatwo zmienią Państwo słodkie owoce w pyszne dżemy, galaretki owocowe lub przetwory. Została ona wyprodukowana z czułego na ciepło miedzianego materiału. Ponieważ wewnętrzną ściankę tworzy miedź reagująca w kontakcie z żywnością, miska nadaje się wyłącznie do przetwarzania produktów spożywczych z wysoką zawartością cukru . (Zapobiega on wywołaniu reakcji z miedzią.)
W misce, której ściany tworzy miedź przewodząca ciepło, można bardzo łatwo osiągnąć moment wrzenia wspierając w ten sposób naturalny proces tworzenia się pektyny w przetwarzanych owocach. W wewnętrznej części miski nie ma żadnych szparek, bezpieczna powierzchnia pozwala na przetwarzanie również produktów z bardzo wysoką zawartością cukru, na przykład czekolady. Misa idealnie nadaje się do przygotowywania syropów, marmolad, karmelu, rozpuszczania czekolady, tarcia cukru i innych wysokocukrowych produktów.
Jak używać miedzianych naczyń Mauviel:
Przed pierwszym użyciem i każdorazowo po użyciu należy zmyć naczynia gorącą wodą ze środkiem do mycia naczyń, wypłukać i wysuszyć.
Naczynia nie nadają się do mycia w zmywarce! Konserwacja:
Seria M’passion przeznaczona jest dla wszystkich smakoszy, którzy uwielbiają przyrządzanie deserów tak samo jak ich spożywanie. W tym miejscu znajdą Państwo szeroki asortyment produktów do przyrządzania deserów i czekoladowych specjałów. Są one wykonane z miedzi, stali nierdzewnej oraz aluminium. Seria Mauviel M’passion spełni pragnienia wymagających miłośników jakościowych deserów z całego świata.