Ciepły, pulchny chleb z chrupiącą skórką, puszyste bagietki paryskie i lekkie tosty. Nie uwierzyliby Państwo, ile autentycznej radości może sprawić śniadanie z domowym pieczywem. Tradycyjnemu przygotowaniu trzeba poświęcić wprawdzie trochę czasu, nagrodą jednak będzie zachwyt nad chrupiącym pieczywem, w którym będzie można wyczuć pasję i troskę. Jeżeli dodadzą Państwo do tego domowy dżem czy świeże masło, śniadanie szybko stanie się w Państwa domu ulubionym i najbardziej wyczekiwanym posiłkiem. Odkrywanie domowego pieczywa na nowo to powrót do tradycji – do czasów, kiedy prawdziwy dom pachniał świeżym chlebem.
Ponieważ doskonałość bagietek francuskich związana jest z procesem ich pieczenia, designerzy marki Emile Henry poświęcili opracowaniu formy wiele lat. Wynik ich pracy doskonale symuluje warunki panujące w profesjonalnym ceramicznym piecu. Wilgoć, która powstaje w początkowej fazie pieczenia, jest powoli odprowadzana przez otwory w górnej części formy – dokładnie w takiej ilości, aby miąższ pozostał pulchny, a skórka delikatna i chrupiąca. Najlepszą bagietkę i poziom jej kruchości można ocenić również za pomocą słuchu.
Każdy egzemplarz Emile Henry jest oryginałem: wszystkie naczynia wykonane są ręcznie ze stuprocentowo naturalnego materiału , co pozwala czerpać autentyczną przyjemność z kuchni francuskiej i sztuki korzystania z życia. Wysokiej jakości glina z Burgundii jest razem z glazurą wypalana w temperaturze 1100°C . Dlatego naczynia Emile Henry** są odporne na uderzenia** i zarysowania, co umożliwia nie tylko pieczenie w nich, ale również porcjowanie i serwowanie dań. Wszystkie naczynia można stosować w mikrofalówce. Naczynia Emile Henry można natychmiast po wyjęciu z zamrażalnika włożyć do piekarnika lub mikrofalówki. Wszystkie naczynia Emile Henry posiadają trwałe kolory i można je oczywiście myć w zmywarce.
</p> <p>Rady, jak delektować się prawdziwymi bagietkami francuskimi „po parysku“, czyli o którejkolwiek porze dnia:
Aby zobaczyć więcej produktów, usuń filtr