26,99 zł
Praktyczny i funkcjonalny wałek marki KADAX, który świetnie sprawdza się przy zrobieniu ciasta na pierogi, pizzę czy ulubione ciasto. Akcesorium to narzędzie, którego nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Wałek to artykuł, który pozwala Ci poszerzyć horyzonty Twoich kuchennych możliwości. Gotowanie to czynność, która towarzyszy nam każdego dnia. Dzięki wyrobowi przygotowanie smacznych potraw i deserów idzie szybciej i sprawniej. Klasyczny wałek to gwarancja jakości i zadowolenia każdej osoby kochającej przyrządzanie domowych wyrobów. Akcesorium to bardzo wygodne rozwiązanie w przypadku przygotowywania smakowitych ciast na imprezę rodzinną lub urodziny albo pierogów na obiad lub przekąskę dla łaknących słodkości dzieci. Komfortowe, ergonomiczne rączki dają możliwość swobodnego wyrabiania ciasta i nie wymagają użycia dużego wysiłku. Na wygodę użytkowania pozytywnie wpływa też ruchoma rączka, która sprawia, że wałkowane ciasto jest stuprocentowo przygotowane do dalszego formowania. Do zalet takich wałków należy z całą pewnością ich naturalne pochodzenie i istnieje co do nich gwarancja, że są one produktami w pełni ekologicznymi. Wałek drewniany jest też z reguły lżejszy i bardziej poręczny od tych wykonanych z innych materiałów. Artykuł kuchenny wykonany jest z drewna, więc zachowuje dużą wytrzymałość na ściskanie, zginanie, rozciąganie, ścinanie i docisk miejscowy. Materiał jest lekki, co sprawia, że użytkowanie produktu jest wygodne, nie obciążając nadmiernie rąk. Chroni też przedmiot przed szkodliwymi czynnikami chemicznymi. Długość akcesorium to 38 cm, co pozwala na wałkowanie sporej ilości ciasta, dzięki czemu przyrządzanie posiłku idzie szybciej. Poręczność wałka i jego stosunkowo małe wymiary umożliwiają przechowywanie go w nawet najbardziej ciasnym kącie kuchni – szafce, szufladzie, regale kuchennym. Kolorystyka naturalnego drewna pasuje do każdego wystroju kuchni, a także dodaje mu wdzięku i klasy. Wałek dodatkowo wyróżnia się właściwościami antybakteryjnymi, przez co jest odporny na działanie bakterii.