Nazwanie tego naczynia „brytfanną“ to poważne niedomówienie – jej uniwersalność zaimponuje najbardziej wymagającemu szefowi kuchni!Zalety:
To wielozadaniowe naczynie sprawdzi się świetnie na kuchence, w piekarniku oraz na grillu. Specjalna powłoka to duma marki Scanpan: nieprzywierająca, łatwa w pielęgnacji oraz odporna na zarysowania. Aluminium to znakomity przewodnik ciepła, dlatego przygotowywane w brytfannie potrawy będą zawsze równomiernie upieczone/ugotowane/ugrillowane. Dzięki produkcji w fabryce w Danii asortyment marki Scanpan wyróżnia się bardzo wysoką jakością wykonania.
Przeznaczenie:
To brytfanna, w której można piec, dusić, grillować, smażyć – jej uniwersalny charakter przyda się podczas kulinarnych podróży. Seria naczyń Classic może być użytkowana w piekarniku (do temperatury 260°C).
Materiał:
Brytfanna Classic została wykonana z aluminium.
Dobrze wiedzieć!
Aby kolekcja Classic służyła w kuchni jak najdłużej, trzeba pamiętać o tym, aby unikać gwałtownych zmian temperatury powierzchni naczyń (np. przez zalanie gorącej patelni lub garnka zimną wodą).