Rondel, propozycja niemieckiej marki Silit, nadaje się idealnie do topienia i utrzymywania w cieple serów do fondue. Rondel idealnie rozprowadza ciepło, dzięki czemu sery topią się na równomiernie na całej powierzchni. Pozwala to na lepszą kontrolę podczas gotowania. Rondel nada się również do przygotowania fondue czekoladowego. Naczynie zostało wykonane z Silarganu®.
Silargan® to unikalny materiał, opracowany przez inżynierów niemieckiej marki Silit. Powstaje poprzez warstwowe połączenie (w temperaturze 860 stopni) przyjaznej dla zdrowia ceramiki oraz ferromagnetycznej stali. Otrzymane w ten sposób tworzywo jest niezwykle wytrzymałe, higieniczne ale przede wszystkim zdrowe. Nie zawiera niklu i innych szkodliwych substancji, jest szczególnie polecane dla alergików. Powierzchnia wykonana z materiału Silargan® jest niemal zupełnie gładka, zachwyca blaskiem odpornym na czas i użytkowanie. Nie wpływa na smak przygotowywanych i przechowywanych w niej potraw. Twardszy od stali, odporny na zadrapania oraz ścieranie, Silargan® nadaje się do mycia w zmywarce. Może być używany na wszystkich typach kuchenek, również sensorycznych i indukcyjnych.
Wymiary: średnica – 23 cm, pojemność – 2,8l
Materiał: silargan