• Świetna do smażenia wołowiny i wieprzowiny w wysokich temperaturach.
• Ergonomiczna rączka zapewnia wygodne użytkowanie.
• Przeznaczona na wszystkie rodzaje kuchenek oraz do piekarnika .
Na** patelni Fergus Kela** usmażysz przede wszystkim mięso wieprzowe oraz wołowe np. steki. Przeznaczona jest do szybkiego przygotowania potraw w wysokiej temperaturze.
Patelnia wykonana jest z żelaza, natomiast jej rączka ze stali nierdzewnej. Dzięki profilowaniu wygodnie się nią operuje.
Patelni Kela możesz używać na różnych kuchenkach, również indukcyjnej . Lubisz zapiekać potrawy? Naczynie nadaje się również do piekarnika (do 300°C).
Przeznaczone do mycia ręcznego. Patelnia nie posiada powłoki nieprzywieralnej. WSKAZÓWKI PIELĘGNACYJNE:
• Patelni nie należy myć w zmywarce, ponieważ może zardzewieć.
• Po każdym umyciu należy ją dokładnie osuszyć.
• Przed pierwszym użyciem należy usunąć z patelni woskową powłokę – zanurzyć ją w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń na kilka minut, a następnie zetrzeć powłokę gąbką lub szczoteczką.
• Przed pierwszym użyciem należy wytworzyć na patelni warstwę patyny przez trzykrotne podgrzewanie trzymilimetrowej warstwy oleju (przed każdym ponownym podgrzaniem poczekać, aż olej ostygnie).