Patelnia z powłoką ceramiczną posiada same zalety – równomiernie się nagrzewa, długo trzyma ciepło i łatwo utrzymać ją w czystości.Zalety:
Naturalna, ceramiczna powłoka patelni powstaje bez szkody dla środowiska naturalnego. Jej gładka powierzchnia sprawia, że jedzenie do niej nie przywiera. Patelnie z powłoką ceramiczną nagrzewają się równomiernie na całej powierzchni, dzięki czemu przygotowanie potraw jest znacznie ułatwione. Taka powierzchnia ma jeszcze inną zaletę – dłużej trzyma ciepło, a przez to pozwala na oszczędność energii. Potrawy smażone na ceramicznej powłoce nie nabierają niepożądanego aromatu.
Przeznaczenie:
Patelnia z powłoką ceramiczną jest przystosowana do wytrzymania bardzo wysokich temperatur (do 400°C). Może być stosowana na każdej kuchence – również indukcyjnej.
Materiały:
Ceramiczna powłoka powstaje z minerałów i glin wypalanych w bardzo wysokich temperaturach. Uchwyt patelni został wykonany ze stali nierdzewnej.
Dobrze wiedzieć!
Powłoki ceramiczne nie powinny być narażane na gwałtowne zmiany temperatury. Patelnia nadaje się do mycia w zmywarce.