Wprowadzony do oferty w roku 2010 odświeżony model patelni Crispy Steelux Premium z rewolucyjną powierzchnią Novogrill ułatwiającą chrupkie wysmażanie na małej ilości tłuszczu. Patelnia różni się od poprzednika wykonaniem w całości ze stali nierdzewnej. Uchwyt naczynia jest izolowany od misy, dzięki czemu pozostaje chłodny pomimo faktu iż został wykonany z metalu. Dostępna w czterech rozmiarach patelnia posiada grubą energooszczędną podstawę CookStar zapewniającą doskonałe gromadzenie i rozprowadzanie ciepła. Stalowa patelnia Crispy sprawdza się najlepiej w szybkim smażeniu w wysokich temperaturach – np. drobiu, wieprzowiny lub steków wołowych. Patelnia posiada miarkę na wewnętrznej krawędzi oraz bezpieczny, specjalnie wyprofilowany uchwyt. Dodatkowo odpowiednio zaprojektowana krawędź patelni ułatwia zlewanie zawartości. Powierzchnia Novogrill sprawia, że po przysmażeniu i osiągnięciu odpowiedniego stopnia wypieczenia, mięso łatwo odchodzi od powierzchni patelni. Stalowa rączka sprawia, że patelnię Crispy Steelux Premium można wykorzystać również do przypiekania w piekarniku. Akcesorium zostało w 100% wykonane w Niemczech.
Produkt można używać na wszystkich rodzajach kuchenek (również indukcyjnych)