</P> <P>Noże japońskiej marki MIYAB I inspirowane są samurajskimi mieczami i wiekową tradycją japońską. Produkowane są w mieście Seki, gdzie kilkusetletnie zasady sztuki kowalskiej stykają się z ultranowoczesną technologią niemieckiego właściciela marki, czyli światowego producenta sztućców ZWILLING JA Henckels. Najwyższa ostrość, przepiękny design oraz idealne dopasowanie sprawiają, że noże MIYABI stanowią prawdziwą ozdobę kuchni a zarazem są obiektem pożądania profesjonalnych kucharzy. Z wyjątkową estetyką idzie także specjalistyczna technologia i nowoczesne materiały, jak stal proszkowa Microcabridge. Taka kombinacja sprawia, że noże MIYABI to arcydzieła sztuki kowalskiej o najwyższej jakości.
Japoński nóż GYUTOH z serii MIYABI 5000MCD, dostępny w rozmiarach 20 lub 24 cm, zachwyca przede wszystkim swoim niezwykle cienkim, ale zarazem stabilnym ostrzem, posiadającym autentyczny, japoński profil. Krawędź ostrza jest symetryczna pod kątem 19° tak, że obydwa boki szlifowanego szlifem Honbazuke ostrza mają niezwykłą ostrość. Dlatego nawet najwytworniejsze potrawy przygotują Państwo w mgnieniu oka.
Ostrze noża zawiera wykonany ze stali MicroCarbide MC63 rdzeń, otoczony 100 warstwami . W ten sposób tworzy się unikatowy dla każdego noża wzór damasceński. Ponadto ostrze CRYODUR hartowane w temperaturze –196°C odznacza się niespotykaną wręcz twardością o wartości ok. 63 HRC .
Dla umilenia obsługi i wzmocnienia efektu wizualnego uchwyt noża uformowano na kształt litery D i wykonano z przepięknego drewna brzozy Masur , która również zachwyca niespotykanym nigdzie indziej rysem słojów. Dzięki wyważonemu balansowi noże GYUTOH gwarantują płynną i wydają pracę bez wysiłku nawet przez długi czas. Wpływa to na optymalną kontrolę podczas krojenia. Z nożami GYUTOH marki Miyabi wyposażą Państwo swoją kuchnię w narzędzie o niespotykanej sile cięcia.
CECHY SZCZEGÓLNE