Ceramiczne ostrze Shin White zostało wykonane innowacyjną technologią z cyrkonu Z206 , dzięki czemu jest wyjątkowo twarde, a tym samym bardzo ostre.
Wszystkie ostrza Kyocera są ostrzone ręcznie przez mistrzów rzemiosła w Japonii, co jest gwarancją najwyższej jakości.
Dodatkowo nóż ma specjalną, wyprofilowaną rękojeść, która stanowi dobre podparcie dla nadgarstka podczas pracy. Rączka została wykonana z lekkiego tworzywa ABS. Krojenie wymaga użycia mniej siły, a dłoń nie męczy się nawet podczas kilkugodzinnego przygotowywania posiłków.
Nóż do porcjowania został wyposażony w podłużne ostrze o **długości 13 cm (całość mierzy 26 cm).
** Doskonale sprawdza się podczas **oczyszczania i porcjowania mięsa, filetowania ryb czy obierania warzyw lub owoców.
**
Zapakowany w kartonowe pudełko, przyjazne dla środowiska.
Nadaje się do mycia w zmywarce (na górnej półce, bez kontaktu z innymi przedmiotami), ale w celu ochrony ostrza zaleca się mycie ręczne.
** Długość ostrza: 13 cm.**
** Całkowita długość noża: 26 cm.**
Kąt ostrza: 15<sup>o</sup>.
**Grubość ostrza: 1,6 mm.
Dlaczego warto mieć ceramiczny nóż Kyocera?**
• Wykonanie z cyrkonu – drugiego najtwardszego materiału na świecie.
• Innowacyjna, japońska technologia produkcji.
• Ostrzenie ręczne w Japonii przez wykwalifikowanych mistrzów – większa dokładność, równe ostrze i bardziej precyzyjne cięcie.
• Lekka konstrukcja – wymaga mniejszego nakładu siły.
• Trwałość ostrza – rzadsza konieczność ostrzenia.
• Odporność na temp. do 2000 st. C.
• Ceramika nie koroduje, nie reaguje z kwasami organicznymi z żywności, nie absorbuje smaków i zapachów.
• Łatwość utrzymania w czystości – wystarczy opłukać pod bieżącą wodą. Noże z plastikowymi rączkami można myć w zmywarce.
• Unikatowy, wielokrotnie nagradzany design.