Seria naczyń M’cook francuskiej firmy Mauviel oferuje najlepsze
technologie gastronomiczne zarówno dla profesjonalistów, jak i dla kucharzy
amatorów.
Pięć warstw materiału zapewnia doskonałą przewodność cieplną –
ciepło jest rozprowadzane szybko i równomiernie. Uchwyty wykonane
z odlewanej stali nierdzewnej, odlewanego żelaza lub brązu podkreślają
czysty i nowoczesny design całej serii.
Z serią M’cook nawet najtrudniejsze gotowanie staje się
prawdziwą pasją.
Zalety naczyń ze stali nierdzewnej Mauviel M’cook:
<P></P>
- 5 warstw materiału – wysokowydajne naczynia do wszystkich rodzajów
kuchenek włącznie z indukcyjnymi <LI>grubość materiału 2,6 mm –
równomierny transfer ciepła, umożliwiający szybki i kontrolowany proces
gotowania <LI>o 50% bardziej efektywne niż klasyczne naczynia ze stali
nierdzewnej z dnem termoakumulacyjnym <LI>profilowana krawędź –
eliminuje rozpryskiwanie cieczy podczas wylewania <LI>uchwyty i ucha
przymocowane są za pomocą solidnych nitów ze stali nierdzewnej
<LI>uchwyty / ucha ze stali nierdzewnej, żeliwa lub brązu – w
zależności od indywidualnych upodobań estetycznych <LI>polerowana
powierzchnia zapewniająca łatwą konserwację i atrakcyjny wygląd
<LI>profesjonalne wymiary – wysokie ścianki naczyń są optymalne
zarówno dla profesjonalnych, jak i amatorskich kucharzy <LI>można
stosować w piekarniku w temperaturze do 360°C <LI>można myć w zmywarce
<LI>wszystkie produkty Mauviel wytwarzane są we Francji