Wyróżniony gwiazdkami Michelin szef kuchni Yannick Alléno
we współpracy z tradycyjną marką MAUVIEL 1830 zaprojektował nową serię
naczyń high-end . Te dwie osobistości łączą takie same
wartości. Mauviel to tradycyjna rodzinna firma z fabryką w Normandii,
łącząca szacunek do historii z odpowiednią dawką innowacji. Yannick
Alléno jest znanym na całym świecie szefem kuchni, tworzącym wyjątkowe,
osobliwe potrawy. Każdy z nich mógł pójść w swoją stronę, ale
połączyło ich przekonanie, że tylko długotrwała pracowitość oraz
przekazywanie wiedzy i doświadczenia mogą zaspokoić najwyższe oczekiwania.
Dlatego też zdecydowali, że będą dzielić się swoją wiedzą i pasją do
gastronomii. Tak powstała seria naczyń Modern by M&A spełniająca
oczekiwania nowoczesnej kuchni i łatwego gotowania..
„Jestem dumny ze współpracy z marką Mauviel 1830. W ciągłym
dążeniu do doskonałości i odnowy, moim celem jako szefa kuchni jest
przekazywanie wartości i wiedzy. Mam nadzieję, że dzięki tej serii każdemu
będzie towarzyszyć takie samo uczucie, jakiego ja doświadczam w kuchni
każdego dnia…"
**Yannick Alléno w skrócie:
- ** szef kuchni w restauracji Cheval Blanc v Courchevel
- pracuje też w kuchni hotelu Royal Mansour v Marakeszu
- jest propagatorem i mecenasem francuskiego „Art de vivre“ w
One&Only The Plam w Dubaju, w Shangri-La w Pekinie i w 101 Tower
w Tajpej
- od września 2014 jest szefem kuchni legendarnej restauracji Pavillon
Ledoyen na Champs Elysées, w której kontynuuje tradycję najsłynniejszych
francuskich szefów kuchni, którzy dla tej restauracji zdobyli trzy gwiazdki
Michelin
- łamie zasady kuchni francuskiej i popiera kulinarną kreatywność
Zalety naczyń ze stali nierdzewnej Mauviel Modern
by M&A:
- 5 warstw materiału – wysoce wydajne naczynia, nadają się na wszystkie
typy kuchenek z indukcją włącznie <LI>równomierne rozprowadzanie
ciepła, umożliwia szybkie i kontrolowane gotowanie <LI>o 50% bardziej
efektywne od klasycznych naczyń ze stali nierdzewnej z termoakumulacyjnym
dnem, porównywalne z miedzianymi naczyniami <LI>wyprofilowana
krawędź – zabrania ściekaniu płynów podczas wylewania
<LI>rękojeści z logiem Mauviel są przymocowane nitami, naczynia są
oznaczone inicjałami Y.A. (inicjały szefa kuchni Yannicka Alleno)
<LI>polerowana powierzchnia z atrakcyjnym pasem wyciętym aż do
wewnętrznej warstwy, łatwy w utrzymaniu <LI>profesjonalne wymiary –
wysokie ściany naczyń są odpowiednie do profesjonalnej, jak i amatorskiej
kuchni <LI>odpowiednie do piekarnika do 360°C <LI>można myć w
zmywarce <LI>wszystkie produkty Mauviel są wykonane we Francji