Karmelizowany jabłecznik Tarte Tatin, pieczony „do góry nogami” w porównaniu z innymi ciastami, powstał w 1898 roku w hotelu Tatin we francuskim mieście Lamotte-Beuvron. W formie należy skarmelizować cukier, następnie położyć jabłka, przykryć ciastem i piec w piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika wyjąć ciasto, obracając formę do góry dnem. Zamiast jabłek używane są często gruszki, morele, śliwki, ananas i inne owoce. Forma ze szlachetnej stali nierdzewnej jest idealna do pieczenia Tarte Tatin. Wielowarstwowy materiał posiada świetne właściwości cieplne, które można docenić szczególnie podczas karmelizacji cukru.
Seria M’passion przeznaczona jest dla wszystkich smakoszy, którzy uwielbiają przyrządzanie deserów tak samo jak ich spożywanie. W tym miejscu znajdą Państwo szeroki asortyment produktów do przyrządzania deserów i czekoladowych specjałów. Są one wykonane z miedzi, stali nierdzewnej oraz aluminium. Seria Mauviel M’passion spełni pragnienia wymagających miłośników wysokiej jakości deserów z całego świata.
Aby zobaczyć więcej produktów, usuń filtr