Producent | Cattara |
Kolor | srebrny/czarny |
Materiał | metal |
Rozmiar | 10 kg |
Wysokość powierzchni roboczej | 82 cm |
Rodzaj zapłonu | piezo |
Materiał powierzchni grillującej | stal emaliowana |
Maksymalny rozmiar zbiornika na gaz | 10 kg |
Głębokość powierzchni grillującej | 38 cm |
Szerokość powierzchni grillującej | 64 cm |
Liczba palników | 4 szt. |
Maksymalna wydajność | 14100 W |
Kraj pochodzenia | CN |
Specyficzny materiał | stal |
Waga | 25 kg |
Głębokość | 51 cm |
Wysokość | 98 cm |
Szerokość | 133 cm |
Rodzaj grilla | gazowy |
Montaż wymagany | tak |
Jakość | Extra |
Design | klasyczny |
Właściwości | termometr/haczyki na narzędzia/boczna powierzchnia robocza/na kółkach |
Parametry głównego obszaru grillowania: – 4 palniki z oddzielnym sterowaniem i zapłonem piezoelektrycznym, – powierzchnia grillowania wynosi 64 × 38 cm, – ruszt grillowy z chromowanej stali z powłoką emaliowaną, która utrzymuje ciepło potraw; dzięki temu nadaje się do grillowania bezpośredniego i pośredniego. Główne zalety grilla: – posiada kółka do łatwego przemieszczania, – posiada uchylną pokrywę z termometrem oraz półki z haczykami na akcesoria, – jest wyposażony w dodatkową kuchenkę boczną z niezależnym sterowaniem i zapłonem piezoelektrycznym. Pod grillem znajduje się zamykana szafka z drzwiczkami . W zestawie jest również wąż do przyłączania butli gazowej oraz zawór redukcyjny. Grill posiada system Flame Tamer – metalowe profile umieszczone są bezpośrednio nad palnikami, aby zapobiec kapaniu tłuszczu pomiędzy płomienie. Jednocześnie zapobiegają one bezpośredniemu nagrzewaniu grilla przez płomienie tylko w miejscu palnika, co powoduje bardziej równomierne nagrzewanie . Tłuszcz kapiący z grillowanego mięsa spływa po ściankach grilla do tacki ociekowej znajdującej się w dolnej części grilla.