Czarny, emaliowany żeliwny rondel do sosu z rękojeścią ze stali nierdzewnej duńskiej marki Eva Solo o prostym, praktycznym skandynawskim designie. Mały rozmiar i głęboki kształt czynią z niego idealne naczynie do przyrządzania określonych przysmaków na słodko i na słono. Od najróżniejszych sosów, poprzez prażenie cebulki na złocisty kolor, roztapianie sera na kuszące fondue, aż po słodkie polewy i sosy owocowe. Ergonomiczna, nienagrzewająca się rękojeść ze stali nierdzewnej zapewnia maksimum bezpieczeństwa i wygody użytkowania.
Ekstremalnie wytrzymałe naczynia, których ponadczasowy design i niespotykana funkcjonalność przetrwają wiele pokoleń.
Seria żeliwnych naczyń Eva Solo doskonale nadaje się do powolnego gotowania w niskiej lub średniej temperaturze, ponieważ żeliwo rozprowadza ciepło bardzo równomiernie i długo je utrzymuje. Jest to materiał, który bez problemu wytrzymuje nawet bardzo wysokie temperatury. Dzięki temu nadaje się również do szybkiego podsmażania, oczywistością jest również użycie w piekarniku. Są to wyjątkowo wytrzymałe naczynia, które można przekazywać w rodzinie przez wiele pokoleń. Naczynia są emaliowanie i odporne na temperatury do 400°C. Odpowiednie na wszystkie źródła ciepła włącznie z indukcją.<BR>