Ulubiona przez użytkowników marka ECG przedstawia
wolnowar PH 6520, za pomocą którego przygotujesz pyszne
posiłki dla całej rodziny.
Istotą powolnego gotowania jest długi czas gotowania w
niskich temperaturach. Główną zaletą jest to, że
przygotowane potrawy zachowują swój naturalny aromat i
smak. Dzięki powolnemu gotowaniu zioła i przyprawy będą
miały bardziej wyrazisty smak, a smak mięsa pozostanie
delikatniejszy.
Wyjmowany pojemnik ceramiczny może być używany do
oddzielnego gotowania, na przykład podczas pieczenia
lub zapiekania w piekarniku.
Wolnowar ECG PH 6520 posiada wewnętrzny pojemnik
ceramiczny, dzięki czemu gwarantuje równomierną obróbkę
cieplną, szczególnie w przypadku większych kawałków
mięsa i drobiu. Jeśli zdecydujesz się ugotować kaczkę
lub gęś, to oto urządzenie jest właściwym pomocnikiem.
Dzięki długiemu gotowaniu w niskich temperaturach nie
musisz się też martwić o przypalenie jedzenia.
Możesz skorzystać z jednego z trzech wstępnie
ustawionych trybów temperatury – niskiej, wysokiej i
utrzymywania ciepła. Można również wykorzystać czas
gotowania. Czas jest automatycznie ustawiany na 12
godzin, ale można go dostosować w razie potrzeby i
zaprogramować własne czasy w 30-minutowych odstępach.