Forma do wypieku chleba wykonana z naturalnej gliny. Ceramiczne naczynia gliniane doskonale przewodzą ciepło, dlatego pieczony w nich chleb jest zawsze dobrze wypieczony i chrupiący.; Materiał: CERAMIKA, GLAZURA Długość całkowita: 33 cm Długość wewnętrzna: 27 cm Szerokość całkowita: 16cm Szerokość wewnętrzna: 14 cm Wysokość: 9,5 cm Pojemność: 2,7 l (na około 1,2– 1,4 kg ciasta)
Producent: Orion, Czechy
Szczegóły:
Do użytku w piekarniku gazowym i elektrycznym oraz w tradycyjnym piecu Przy prawidłowym użytkowaniu będzie służyła przez długie lata. Naczynia nie wolno narażać na gwałtowne zmiany temperatury. Formę zawsze należy stopniowo rozgrzewać wraz z piekarnikiem. Dolnej części naczynia należy zapewnić swobodny dopływ powietrza, wkładać zawsze w piekarniku na kratkę. Po wyciągnięciu z piekarnika, zaleca się umieszczenie gorącego naczynia na drewnianej powierzchni (deska, blat). Nie nadaje się do zmywarki. Formę łatwo czyścić przy pomocy gąbki i ciepłej wody, w przypadku większych zabrudzeń solą i octem, nie należy używać środków chemicznych.