Producent | ZWILLING |
Rodzaj produktu | Przybory kuchenne |
Materiał | Stal nierdzewna |
K překladu | CZ AUTO-PRO |
Margin | A |
Nożyczki wielofunkcyjne ZWILLING niemieckiej firmy ZWILLING J. A. Henckels wykonane ze specjalnej matowej stali są prawdziwym pomocnikiem w domu. Ostrza nożyczek są hartowane opatentowaną metodą FRIODUR®, ostrza są również wyposażone w mikroząbki, które przytrzymują cięty materiał. Precyzyjna śruba centralna umożliwia idealne zamknięcie i łatwe ostrzenie noża. Nożyczki są solidne, niezniszczalne. Możesz z ich pomocą łatwo ciąć zioła, kwiaty, papier, tekstylia lub mocniejsze materiały, takie jak papier kartonowy. Matowa rękojeść doskonale leży w dłoni, praca z nimi jest komfortowa. W nożyczkach znajdziesz również praktyczny wbudowany otwieracz do kapsli i nakrętek, dzięki nożyczkom z łatwością otworzysz nawet słoik. Nożyczki wielofunkcyjne ZWILLING w skrócie: Bez trudu tnie zioła, kwiaty, papier, a nawet wykładziny Zawiera otwieracz do kapsli i nakrętek Wykonane ze stali specjalnej zgodnie z wymogami firmy ZWILLING J. A. Henckels w wykonaniu matowym / błyszczącym Kute, mocne ostrza zapewniają długotrwałą wytrzymałość Ostrza są hartowane przy użyciu metody FRIODUR® dla większej twardości, wytrzymałości i odporności na korozję Ręcznie ostrzony Zastosowane technologie i materiały Do produkcji nożyczek użyto specjalnej, wysokogatunkowej stali z optymalną ilością chromu i węgla, wyprodukowanej według specjalnych wymagań wyłącznie dla firmy ZWILLING J. A. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC , stal ta jest elastyczna, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Nożyczki wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Właściwości stali są dla celów produkcji nożyczek dodatkowo ulepszone przez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal jest zamrażana do –70 °C po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C i zmętnieniu, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję ostrza nożyc.