Pomnóż swoją radość z doskonałego grilla – grilluj na żeliwnych naczyniach. Patelnia grillowa wykonana z wysokiej jakości żeliwa doskonale rozprowadza i zatrzymuje ciepło . Żeliwna patelnia grillowa jest już wypalona i gotowa do użycia, więc nie trzeba przeprowadzać pierwszego rozpalania (tzw. sezonowania). Odkryj magię grillowania na żeliwie i ciesz się wszystkimi jego zaletami.
Główne zalety
Magia grillowania na żeliwnej patelni
Koneserzy i prawdziwi mistrzowie grillowania nie pozwalają na grillowanie z żeliwa. Mięsa i inne potrawy przygotowywane na surowym żeliwie mają niepowtarzalny smak i aromat . W połączeniu ze starannym przygotowaniem i wysokiej jakości składnikami dania grillowane na żeliwnej patelni mają bogatszy i bardziej złożony smak. Naczynia żeliwne są zatem chętnie wybierane przez miłośników dobrego jedzenia na całym świecie.
Przypalanie lub przyprawianie
Rzeczy wysokiej jakości zasługują na opiekę wysokiej jakości. Otrzymasz patelnię G21 już wypaloną , więc możesz jej użyć od razu. Podczas wypalania powierzchnia patelni zyskuje specjalną nieprzywierającą warstwę, która chroni żeliwo przed rdzą, zapewnia nieprzywieranie patelni i poprawia smak przygotowywanej potrawy.
Następne spalenie po czasie zależy od Ciebie. To nic skomplikowanego, nie martw się. Posmaruj patelnię olejem roślinnym, najlepiej rzepakowym lub arachidowym. Na patelnię natłuszczamy olej ręcznikiem papierowym, a następnie wstawiamy patelnię na płytę grzejną, do piekarnika lub na ruszt grilla i palimy przez co najmniej 1 godzinę.
Ważna uwaga: Przed pieczeniem w piekarniku odkręć uchwyt od patelni, aby zapobiec uszkodzeniu.
Przyprawa tworzy w ten sposób twardą powłokę ochronną na patelni. Podgrzany tłuszcz wiąże się z metalem ze sobą w procesie zwanym polimeryzacją, podczas którego tłuszcz przekształca się w tworzywo sztuczne. Po nałożeniu wystarczającej ilości tworzy się twarda patyna, która chroni metal i ma właściwości zapobiegające przywieraniu .
Im częściej korzystasz z patelni, tym lepszy smak potraw uzyskujesz
Najłatwiejszym sposobem na odpowiednią pielęgnację patelni i poprawę jej właściwości jest jej użytkowanie. Za każdym razem, gdy grillujesz stek, smażysz warzywa, a może pieczesz ciasto, dodajesz na patelnię warstwy ugotowanego tłuszczu i oleju. Są one stale wypalane i poprawiają warstwę ochronną. Przy użytkowaniu i odpowiedniej pielęgnacji patelnia zyskuje niepowtarzalną powierzchnię .
Po użyciu umyj patelnię gorącą wodą, wyczyść bambusową szczoteczką i wytrzyj do sucha.
Specyfikacje <ul class=„para“>- Marka: G21
Zawartość pakietu
Aby zobaczyć więcej produktów, usuń filtr