Bezkonkurencyjne, nieprzywierające patelnie Diamond Lite PRO godne profesjonalistów, sprawią radość każdemu, kto ceni jakość i dobrą kuchnię. Wytrzymałe tytanowe patelnie z nierdzewną rękojeścią są chlubą niemieckiej marki WOLL . Dzięki specjalnej powierzchni nieprzywierającej idealnie nadają się do zdrowego i oszczędnego smażenia bez tłuszczu lub z jego minimalną ilością.
Jedną z największych zalet patelni Diamond Lite PRO jest bardzo szybkie rozprowadzanie ciepła i wyjątkowo odporna, dwukrotnie utwardzana diamentem powierzchnia nieprzywierająca. Patelnie charakteryzują się niezwykłymi właściwościami nieprzywierającymi , co więcej, są niesamowicie odporne na zarysowania. Naczynia łatwo się czyści, bez problemu zniosą mycie w zmywarce do naczyń i używanie metalowych przyborów kuchennych.
Elegancki design i matowa nierdzewna rękojeść nie tylko urzekają od pierwszego wejrzenia, ale są również bardzo praktyczne. Część nośna ergonomicznych rękojeści została odlana razem z patelnią. Tworzy w ten sposób jedną całość, co wpływa na bezpieczne trzymanie. Stal nierdzewna, z której wykonane są rękojeści, łatwo się czyści, jest higieniczna i odporna na wstrząsy oraz kwasy spożywcze, jednak przede wszystkim jest odpowiednia do zapiekania w piekarniku . Dzięki wysokiej jakości wykonaniu i wytrzymałości materiałów , patelnie Diamond Lite PRO są odpowiednie zarówno dla kucharzy amatorów, jak i profesjonalistów.
Seria Diamond Lite
</P> <P>
Wykorzystane technologie i materiały Profesjonalne odlewane produkty WOLL reprezentują naczynia „Made in Germany“, gdzie priorytetem jest zagwarantowanie najwyższej możliwej jakości. Podczas procesu produkcji naczynia są bezustannie kontrolowane. Co więcej, technologie, po które sięga firma WOLL są przyjazne dla środowiska i charakteryzują się niską emisją dwutlenku węgla. Wszystkie naczynia WOLL wykonane z najbardziej zaawansowanego stopu aluminium są odlewane ręcznie , co wyróżnia je na tle anonimowej produkcji fabrycznej. Powolne ręczne odlewanie zapobiega tworzeniu się pęcherzyków powietrza, które miałyby wpływ na obniżenie wysokiego standardu naczyń.
Na powstały aluminiowy odlew nanosi się dodatkowe kilka warstw, które zwiększają właściwości nieprzywierające i wytrzymałość naczynia . Przedtem jednak dochodzi do kilkakrotnego szlifowania powierzchni za pomocą piaskowania. Korpus patelni lub garnka jest w następnym kroku utwardzany cząsteczkami tytanu i strumieniem plazmy w temperaturze przekraczającej 20 000°C. Dzięki temu naczynia są odporne na zniekształcenia i uszkodzenia mechaniczne. Druga warstwa ochrania materiał przed korozją, zaś trzecia gwarantuje świetne właściwości antyadhezyjne. Ostatnia, utwardzana wierzchnia warstwa jest nieprzywierająca . Została dwukrotnie wzmocniona za pomocą cząsteczek diamentu – najtwardszego minerału znajdującego się na naszej planecie. Z powodu swojego wyjątkowego charakteru, sposób produkcji jest chroniony tajemnicą.
</P> <P>
Najwyższej jakości nieprzywierająca powierzchnia jest niezwykle odporna dzięki specjalnemu procesowi produkcji. Wytrzyma mycie w zmywarce do naczyń i używanie metalowych przyborów kuchennych (w celu jak najdłuższego zachowania świetnej kondycji naczyń, zalecamy jednak używanie delikatniejszych, drewnianych lub silikonowych przyborów). Specjalnie utwardzana powierzchnia nieprzywierająca WOLL jest idealna do zdrowego gotowania z małą ilością tłuszczu lub bez tłuszczu. Jest bezpieczna i nie zawiera PFOA . Posiłki przygotowane w naczyniach WOLL będą bogate w witaminy. Dzięki odporności na temperatury do 300°C są odpowiednie nie tylko do delikatnych potraw, ale i do smażenia w wysokich temperaturach . Naczyniom Diamond Lite PRO nie grozi szok termiczny , można je szybko rozgrzać bez użycia tłuszczu. Dzięki ponadstandardowym właściwościom nieprzywierającym naczynia bardzo łatwo się czyści.
<P></P>