Producent | Microplane |
Rodzaj produktu | Przybory kuchenne |
Seria | Microplane Premium Classic |
Kolor | Żółty |
K překladu | CZ AUTO-PRO |
Margin | A |
Delikatna tarka do skórek cytrusowych Zester z serii Premium Classic amerykańskiej marki Microplane® jest specjalnie zaprojektowana do ścierania zewnętrznej części skórki owoców cytrusowych. Angielski termin „zest“ odnosi się do wierzchniej, kolorowej warstwy skórki cytrusów, która zawiera pachnące olejki eteryczne. Skórki cytryn, pomarańczy, limonek i innych owoców cytrusowych są powszechnie stosowane w kuchni do aroMatyzowania różnych potraw, od słodkich deserów, przez dressingi i sosy, po makarony i pieczone mięsa, ale także do ich dekoracji, zarówno świeżych, jak i kandyzowanych. Drobna tarka zester specjalnie zaprojektowana do ścierania skórki z owoców cytrusowych Maks. powierzchnia ostrej kraty 20,3 × 2,5 cm Smukłe, kultowe wzornictwo tarników drewnianych Można nim również zetrzeć twardy ser, imbir, czekoladę, gałkę muszkatołową lub trufle Wydajna i precyzyjna tarka bez zbędnego wysiłku i nacisku Ergononomicznie ukształtowana rączka z miękkim uchwytem z wysokiej jakości tworzywa sztucznego jest wygodna i bezpieczna w trzymaniu Ochronne gumowe zakończenie części rusztu zapobiega zarysowaniu powierzchni roboczej Trwale ostra część funkcjonalna wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej wyprodukowanej w USA Może być zawieszona przez otwór w rękojeści Łatwe czyszczenie gąbką/szczotką pod bieżącą wodą Nadaje się do zmywarki W zestawie pokrywa ochronna do bezpiecznego przechowywania w szufladzie Uwaga: Ze względu na naprawdę dużą ostrość tarki, zalecamy dla bezpieczeństwa używanie rękawic Microplane® lub ochraniaczy na palce! Skórki cytrusów – wskazówki: W przypadku skórki cytrusów wybierz owoce cytrusowe, które nie zostały poddane obróbce chemicznej Owoce dokładnie umyj pod bieżącą zimną wodą Lekko zetrzej palcami tłuszcz i brud Dokładnie wysusz Umieść młynek typu zester ukośnie na powierzchni roboczej i delikatnie zetrzej skórkę z cytrusów Uważaj, aby nie trafić w biało-gorzką warstwę skórki, która znajduje się tuż pod skórką Stopniowo obracaj owoce, dopóki nie uzyskasz pożądanej ilość skórki Możesz również trzymać tarkę w powietrzu i zetrzeć składnik np. bezpośrednio do miski ze słodkim kremem Drobne wiórki należy wykorzystać do gotowania najlepiej od razu, gdy kora jest świeża i aromatyczna Użyj owoców bez skórki, aby uzyskać pyszny sok Wyczyść tarkę gąbką pod bieżącą wodą Linia Premium Classic była początkiem historii marki Microplane® w sektorze kulinarnym. Pewna kanadyjska gospodyni domowa, zdesperowana z powodu zepsutej tarki podczas robienia ciasta pomarańczowego, pożyczyła tarnik warsztatowy swojego męża i była zachwycona, gdy odkryła, jak łatwo i szybko działa. Narzędzie do obróbki drewna stało się w ten sposób bardzo wydajną tarką, cenioną obecnie nawet przez profesjonalnych kucharzy. Długi i wąski kształt tarnika, pozostawiony w swojej oryginalnej formie, stał się ikoną rozpoznawalną dla marki Microplane®. Z warsztatu prosto do kuchni.