Dokładne wymiary:
Garnek okrągły, żeliwny to niezastąpiony, ponadczasowy pomocnik przy duszeniu, pieczeniu, gotowaniu zup i potraw jednogarnkowych. Gotowanie potraw w emaliowanym garnku żeliwnym STAUB czyli “COCOTTE” jest niesamowicie łatwe.
Garnek okrągły, żeliwny Staub należy do niezbędnego wyposażenia kuchni, każdy powinien go mieć.
Garnek z wkładką parową przeznaczony jest do zdrowego gotowania na parze. Na przykład warzywa, ziemniaki, kurczak, czy też filet z łososia – będą gotowe w okamgnieniu, zachowując wartościowe witaminy. Taki sposób gotowania potraw jest naprawdę bardzo zdrowy, ponieważ nie powoduje on utraty witamin i soli mineralnych zawartych w żywności. Wkład do gotowania na parze z produktami wystarczy umieścić w garnku nad wrzącą wodą i zamknąć pokrywkę.
Garnek stanowi łącze kuchenki z Twoim stołem, ponieważ dania można podawać wprost w garnku. Przygotowane dania utrzymują temperaturę i będą się one świetnie prezentowały na stole.
Emaliowana powierzchnia wewnętrzna jest matowo czarna i sprawia, że każda przygotowana potrawa ma subtelny i delikatny smak. Zamknięty obieg pary oraz maleńkie wypustki na wewnętrznej stronie pokrywki stwarzają idealne warunki do powolnego gotowania i duszenia.
Słynni szefowie kuchni uwielbiają naczynia żeliwne Staub z powodu ich wyjątkowych właściwości: długiego utrzymywania temperatury, podkreślania smaku potraw oraz praktycznej niezniszczalności.
Garnek okrągły, grenadyna ⌀ 26 cm Staub – krótki opis: