Uwaga: Szybkowary i patelnie ciśnieniowe należy napełniać maksymalnie do 2/3 ich całkowitej objętości. Konieczne jest, aby w naczyniu pozostało wystarczająco dużo miejsca na powstającą parę, w której gotują się potrawy. Firma Silit, wieloletni lider w produkcji wysokiej jakości naczyń, zaprezentowała szybkowary najlepszego gatunku Sicomatic® t-plus z Silarganu®. Ten wyjątkowy materiał o gładkiej ceramicznej powierzchni jest bardzo wytrzymały, twardy i odporny na zarysowania. Silit udziela na materiał Silargan® gwarancji na 30 lat! Na części szybkowaru gwarancja obowiązuje przez 3 lata, a gwarancja na dostępność części zamiennych jest ważna przez 10 lat.
Garnki są wykonane z jednego kawałka stali, dlatego też ciepło rozchodzi się równomiernie i szybko. Temperaturę i ciśnienie wewnątrz szybkowarów serii Sicomatic® t-plus można łatwo regulować dzięki dobrze zaprojektowanemu obrotowemu regulatorowi z trzema stopniami gotowania . Jedną ręką ustawia się wszystkie funkcje: otwieranie i zamykanie pokrywki, zmianę ustawienia temperatury lub uwolnienia pary. Szybkowar jest wyposażony w bezpiecznik . Dopóki ciśnienie w garnku całkowicie nie spadnie, jego otwarcie jest niemożliwe.
Elegancki wskaźnik informuje o wewnętrznym ciśnieniu w garnku. Regulacja temperatury zapewnia kontrolowane gotowanie w idealnej temperaturze, dlatego też można osiągnąć znakomite efekty. Jedzenie zachowuje witaminy, substancje mineralne, naturalny kolor i charakterystyczny aromat. Ponadto, dzięki specjalnym wkładkom w szybkowarach Sicomatic® t-plus można gotować kilka produktów jednocześnie .
Garnki są doskonale przystosowane do energooszczędnego pieczenia i gotowania. Dzięki unikalnemu materiałowi długo utrzymują ciepło, w ten sposób oszczędzają cenną energię i czas . Nowoczesne i ergonomiczne uchwyty nie nagrzewają się . W celu umycia szybkowaru, uchwyt można łatwo oddzielić od pokrywki i opłukać. Garnek, pokrywkę i wkładki do szybkowarów można myć w zmywarce.
Szybkowar Sicomatic® t-plus:
Na temat wykorzystanego materiału i technologii: NIE JEST TO POWIERZCHNIA NIEPRZYWIERAJĄCA! Do smażenia zawsze należy używać oleju lub innego rodzaju tłuszczu! Puste naczynie z tłuszczem lub olejem rozgrzać na 3/4 mocy kuchenki, a następnie NATYCHMIAST zmniejszyć temperaturę do 1/3 mocy lub mniej. Naczynia świetnie przewodzą ciepło, mniejsza temperatura jest wystarczająca do dopieczenia posiłku. Wystarczy po prostu pozostawić potrawę tak długo, aż zarumieni się jej spodnia część, wtedy bez problemu mięso lub inna przyrządzana potrawa odklei się od dna.
Firma Silit opracowała unikalny materiał Silargan® produkowany za pomocą najnowocześniejszej technologii. Silargan® prezentuje doskonałą syntezę specjalnej ferromagnetycznej stali i bardzo odpornej powierzchni ceramicznej high-tech . Garnki wykonane z Silarganu® są ucieleśnieniem** najwyższej jakości naczyń z długą żywotnością** . Silit udziela na materiał Silargan® przedłużonej gwarancji na 30 lat!
Naczynia wykonane z Silarganu® są wytrzymałe i odporne na zarysowania. Silargan® to odpowiedni materiał do produkcji naczyń, które są kamieniem milowy na drodze do** zdrowego odżywiania i świadomego stylu życia** . Jest neutralny w smaku. Co więcej, nie zawiera niklu. Jest najlepszym rozwiązaniem dla alergików.