W każdej kuchni bardzo ważnym elementem jest patelnia do smażenia. To właśnie na niej smażymy na śniadanie jajecznicę, omlety, robimy obiady czy kolacje. Dlatego warto zadbać o jej jakość i trwałość, która wpłynie na smak naszych potraw. Profesjonalni kucharze, a także Ci domowi, zaopatrują się w naczynia żeliwne, pozwalające na wieloletnie korzystanie, a także na wygodne przygotowanie posiłków bez przypalania, czy przywierania. Na właśnie takie potrzeby szwedzka firma Skeppshult stworzyła innowacyjne produkty żeliwne, nie emaliowane, a impregnowane naturalnym olejem roślinnym, co pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Dodatkowo przystosowane są do każdego rodzaju kuchenek, a więc na kuchenki gazowe, ceramiczne płyty grzewcze oraz płyty indukcyjne. Z uwagi na drewnianą rączkę patelni nie można używać w piekarniku. Mycie w zmywarce: nie, Kolor: czarny, Wymiary: średnica – 28,6 cm, średnica powierzchni smażenia 23 cm, wysokość 3,8 cm, waga 3,3 kg, Materiał: patelnia – żeliwo, rączka – drewno z orzecha włoskiego, Gwarancja: 25 lat – patelnia, 2 lata – drewniana rączka.