Do rodziny naczyń granitowych Ballarini dołączyła nowa linia – Bologna Granitium . Wyróżnia ją solidne wykonanie i oryginalne włoskie wzornictwo. Szczególną uwagę zwraca dno – promieniście rozchodzący się wzór, wzmocnienie stalą nierdzewną oraz grubość 3.5 mm powoduje znakomitą dystrybucję oraz magazynowanie ciepła w naczyniu. Dzięki temu smażenie jest krótsze i bardziej oszczędne.
</P> <P>Naczynia Bologna przystosowane są do używania na kuchenkach indukcyjnych – oraz na każdym innym źródle ciepła.
Powierzchnia patelni pokryta jest powłoką granitową, wzmacnianą drobinkami mineralnymi. Powłoka ta charakteryzuje się wysoką odpornością na zarysowania i ścieranie. Umożliwia ona również całkowicie beztłuszczowe smażenie, co ważne jest dla osób ceniących zdrowy styl życia.
Powłoka zewnętrzna naczyń linii Bologna jest czarna.
Linię naczyń Bologna można szczególnie polecić osobom, które przy intensywnym użytkowaniu doceniają niezawodność sprzętu.
POWIERZCHNIA PATELNI
Patelnia Bologna pokryta jest wysokiej jakości powłoką non-stick Granitium . Ma ona następujące cechy:
DNO PATELNI
Dno jest wykonane z wysokiej jakości aluminium oraz stali nierdzewnej. Dzięki temu naczynia Bologna znakomicie nadają się do stosowania w kuchenkach indukcyjnych (oraz wszystkich innych). Dwuwarstwowość oraz oryginalny wzór dna zapewniają doskonałą dystrybucję ciepła, a jego grubość pozwala zmagazynować temperaturę w naczyniu.
<TABLE border=„0“> <TBODY> <TR> <TD>Średnica patelni</TD> <TD>20 cm</TD> </TR> <TR> <TD>Grubość dna</TD> <TD>3.5 mm</TD> </TR> </TBODY> </TABLE> UCHWYT
MATERIAŁ
Patelnia Bologna wykonana jest z wielowarstwowego, kutego aluminium wysokiej jakości. Dno wzmacniane stalą nierdzewną. Powłoka non-stick wzbogacona cząstkami mineralnymi.
WYMIARY
Produkt dostępny w rozmiarze 20 cm.