Patelnia do smażenia (średnica 20 cm, wysokość 4 cm) z wielowarstwowym 4,5 mm dnem idealna do smażenia warzyw, mięsa, ryb itp. Wysokie brzegi ułatwiają mieszanie.
Patelnie z kolekcji Stoneline Kela to aluminiowe patelnie pokryte kamienną powłoką non-stick , dzięki czemu możliwe jest smażenie bez tłuszczu , a potrawy nie przywierają do jej powierzchni. Masa kamienna magazynuje ciepło, dzięki czemu produkty szybciej się smażą , a witaminy i mikroelementy zawarte w pożywieniu nie są tracone (jak np. kwasy Omega-3, które rozpadają się w wysokiej temperaturze).
Patelnie szybko się nagrzewają i dają efekt przygotowania potraw na naturalnym kamieniu – mięso i ryby nie tracą soków i zostaje zachowany ich aromat. Naczyń z kolekcji Stoneline można używać na każdym typie kuchenek : gazowych, elektrycznych, ceramicznych oraz indukcyjnych.
Można je także wkładać do piekarnika – do 180° C i myć w zmywarce.