nóż szefa kuchni posiada szerokie ostrze, nadaje się do krojenia mięs, wędlin, warzyw i owoców ze względu na swą uniwersalność i poręczną długość jest niezbędnym wyposażeniem każdej kuchnimożna go ostrzyć na ostrzarkach szczelinowych nóż został wykuty z jednego kawałka hartowanej wysokowęglowej stali ostrze noża dodatkowo wzbogacane jest pierwiastkami – chromem, molibdenem oraz wanadem ma on ma optymalną twardość 58 HRC, są ostre i łatwo można ponownie go naostrzyć rękojeść została wykonane z kremowego, specjalnego materiału syntetycznego ergonomiczny uchwyt poprzez zastosowanie technologii Full Tang zwiększa komfort krojenia potrójnie nitowana rękojeść, ma nowoczesny kształt i idealnie leży w dłoni nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i początkujący kucharz długość ostrza: 23 cm długość całkowita: 36,4 cm