Kto był w Japonii, ten wie, że góra Fuji przez wieki uznawana była za symbol tamtejszej kultury. Dlatego marka Kyocera zdecydowała się na nazwanie tak jednej z kolekcji.
Znajduje się w niej m. in. praktyczny nóż szefa , którym łatwo pokroisz i posiekasz warzywa oraz mięso bez kości. Idealny do porcjowania oraz plastrowania. Posiada bardzo ostre** ostrze wykonane z ręcznie ostrzonej ceramiki cyrkonowej** (Z206), które wystarczy naostrzyć raz na kilka lat.
Uzupełnieniem jest rękojeść o ośmiobocznym przekroju wykonana z drewna pakka . Nóż charakteryzuje się lekkością i zwiększa komfort krojenia, dlatego z pewnością zostanie Twoim ulubionym narzędziem kuchennym!
Jak dbać o noże Fuji?
Noże ceramiczne przeznaczone są do mycia ręcznego . Nie należy używać ich na bardzo twardych powierzchniach ani kroić kości czy zamarzniętego mięsa. Nie uderzać w twarde przedmioty.
Aby zobaczyć więcej produktów, usuń filtr