Santoku Gen Kyocera to nóż o 14-centymetrowym ostrzu, którym pokroisz warzywa, owoce, mięso bez kości, a także je posiekasz . Szerszą końcówką możesz rozgnieść ząbek czosnku .
Nóż sprawdzi się w każdej kuchni, ponieważ projektanci zadbali o to, by komfortowo się nim pracowało . Przede wszystkim jest lekki i poręczny.
Charakteryzuje się także wyjątkowym ostrzem z ceramiki cyrkonowej (Z206), która jest twarda oraz odporna na uszkodzenia .** Nie zmienia smaku** krojonych składników i nie rdzewieje. Długo pozostaje ostra.
Kolekcja Gen posiada ergonomiczne rączki z czarnego tworzywa sztucznego ABS.
Nóż, przed trafieniem do sprzedaży, jest ręcznie ostrzony i sprawdzany w wielu testach, dlatego masz gwarancję, że wybierasz produkt wysokiej jakości.
Producent zaleca mycie ręczne noża , aby ostrze długo pozostało ostre.
Aby zobaczyć więcej produktów, usuń filtr