Z jakościowej stali nierdzewnej Kuchenny nóż do porcjowania – frezowania Mikov z ostrzem fazownikiem o długości 21 cm wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i vanadu. Dzięki użytym materiałom ostrze ma wyższą dokładność cięcia i odporność na zarysowania. Twardość ostrza jest w zasięgu 55 – 57 HRC. Oznacza to, że ostrze jest elastyczne i bardziej odporne na zniekształcenia i lżej się ostrzy. Rękojeść noża jest wyprodukowana z bardzo wytrzymałego tworzywa sztucznego w ergonomicznym kształcie dla wygodnego uchwytu. Nóż można stosować nie tylko w domu -jego jakościowe opracowanie docenią także fachowi kucharze.
Parametry:
Materiał: stal nierdzewna z domieszką molibdenu i vanadu, tworzywo sztuczne Twardość ostrza: 55 – 57 HRC Długość noża: 34,5 cm Długość ostrza: 21 cm Szerokość ostrza: 4,8 cm Waga noża: 180 g